De Julianatoren in Apeldoorn is het leukste kinderpretpark van Nederland

Het pretpark, met méér dan 60 te gekke attracties, spectaculaire shows en grote evenementen biedt een onvergetelijke dag uit aan gezinnen met kinderen van 2
tot circa 10 jaar. En het is natuurlijk de plek waar je je favoriete TV-sterren Jul & Julia in het echt ontmoet! De echte stoere jongens en meiden maken een duizelingwekkende rit in Jul’s Rollerskates!

Ben je meer van het avontuur? Maak dan een tocht in Dino Tour waar je oog in oog komt te staan met echte dinosaurussen! Of ga je liever de hoogte in en stap je in het Reuzenrad? En de echte piraten onder ons varen over de woeste golven in de draaiende Piraat!

Bezoek: www.julianatoren.nl

Kameleon Terherne, daar komen de verhalen tot leven!

Beleef de avonturen van Hielke en Sietse en ervaar het 50’er jaren boerenleven; stap in de wereld van de Schippers van de Kameleon. Vaar mee in de Kameleon, survival op het avontureneiland en
slenter door de straten van Lenten. Voor jong én oud biedt Kameleon Terherne een dag vol plezier, beleven en ontdekken. Durf jij het aan?

Bij Kameleon Terherne heb je aan één dag misschien niet eens genoeg. Bij mooi én bij slecht weer kun je naar hartelust spelen, beleven en genieten. Word lekker vies op het Avonturen Eiland, vaar in een praam over de Terhornster Poelen, leef je uit op het
(water)speelerf of bezoek het dorp Lenten en los daar het mysterie op met de pratende melkbussen. Dát en nog veel meer, het kan allemaal bij Kameleon Terherne.

Bezoek www.kameleonterherne.nl

Doe een dagje Duinrell: voor echte adrenalinekikkers!

Beleef een spetterend dagje uit bij Duinrell! Glij van een achttien meter hoge glijbaan, vaar en bots in de botsbootjes en maak een ritje in een van de spannende achtbanen.

Heb je het een beetje warm gekregen van al die adrenalinekicks? Neem een frisse duik in het Tikibad. Doe een gezellig dagje Duinrell met het hele gezin!

Bezoek www.duinrell.nl

Dolfinarium Harderwijk

In het Dolfinarium beleef je de magie van dolfijnen en zeeleeuwen in spectaculaire shows. Geregeld is er een nieuwe, spetterende show in het Zeeleeuwentheater. Na de show sta je in de onderwaterruimte oog in oog met de dieren.

Maak kennis met dolfijnen en walrussen. Verderop in het park ontmoet je bruinvissen, zeeleeuwen en zeehonden.

Bezoek www.dolfinarium.nl

Ouderwets gezellige attracties in Twente!

Bij Familiepretpark de Waarbeek is het altijd kermis! In dit nostalgische pretpark barst het van de attracties.

Botsauto’s, de Hully Gully en de Rodelbaan wachten op enthousiaste bezoekers. Er zijn meer dan veertig attracties, dus er is genoeg te doen om een hele dag te vullen.

Bezoek www.waarbeek.nl

Speelpark Duinoord In Brabant

Voor kinderen is een dagje Duinoord als een dag in het paradijs. Overal waar ze kijken is iets te
beleven! Binnen vallen de monden open bij het zien van de binnenspeeltuin.

En buiten? Daar leven ze zich uit op de bounce trampolines of in het klimbos. De kleintjes vermaken zich in hun eigen speeltuin met speelhuisjes en een springkussen. En om de dag helemaal fantastisch te maken is er heel veel lekker eten en drinken!

Bezoek www.duinoord.nl piratenleven.

Harry Potter: The Exhibition Utrecht

Betreed de magische wereld van Harry Potter in Utrecht. In de wereldberoemde expositie doorloop je de wereld van Harry en zijn vrienden zoals je die kent uit de boeken en films. Volg lessen in de magische klaslokalen, ga op bezoek bij Hagrid in zijn hut en verken het Verboden Bos. Ook Dobby is van de partij – dus vergeet je extra sok niet. Misschien ben jij wel één van de gelukkigen die de Sorteerhoed op mag zetten!

Bezoek harrypotterexpo.nl

Het Arsenaal Piratenpark en zeeaqua

Bij het Arsenaal ontdek je hoe het er aan toe ging in de tijd van de piraten! Maak kennis met Kapitein Zwartbaard tijdens een
piratentheatershow. Hier word je voorbereid op het piratenleven. Kun jij enteren, een kanon afvuren of schieten?

Aan boord van de scheepssimulator maak je een spannende zeeslag mee! In het Piratenhol zie je onder meer feestvierende skeletten. Durf jij het aan? In de onderwaterwereld zwemmen talloze kleurige vissen en kun je haaien of roggen aaien. Ook is er een 65 meter hoge toren die een uitzicht geeft over Zeeland. Speur als een echte piraat de Westerschelde af!

Bezoek www.arsenaal.com

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

is de opvolger van het bekende Dierenpark Emmen. Op een nieuwe locatie verkennen bezoekers drie verschillende werelden met een uiteenlopend klimaat.

  • Jungola is de jungle, met veel groen, touwbruggen, een boottocht en olifanten, slingerapen en vlinders. Serenga is de savanne.
  • Ga op safari en ontmoet giraffen, leeuwen, bavianen en stokstaartjes.
  • In Nortica is de koude natuur de baas en zwemmen ijsberenen pinguïns rond.

Informatie over de verschillende dieren
in WILDLANDS is niet te vinden in het park, maar in de
speciale WILDLANDS-app voor Apple en Android.

Bezoek www.wildlands.com