Aquazoo

Aan de prachtige Friese wateren ligt het familiepark Aquazoo. Ga op avontuur tussen de diverse dieren die in het park te bezichtigen zijn, geniet van het Zeeleeuwen Spetter Spektakel, feest mee tijdens het Pinguïn Haringhapfestijn en stap samen met een dierverzorger op een trekschuit tijdens een Zeehondensafari! Daarnaast kun je in het park lekker klimmen en klauteren via avonturenroutes in speeltuintjes, maar ook even bijkomen op de horecapunten of picknickplaatsen!

Bezoek: www.aquazoo.nl

 

De Efteling

Ontdek een wereld vol wonderen in Nederlands grootste en leukste attractiepark. Spannende achtbanen, betoverende attracties, spectaculaire parkshows. Middenin de natuurrijke omgeving van de Efteling is dit allemaal terug te vinden! Denk je dat een dag in dit magische familiepark te kort is? Dan is het mogelijk om te overnachten in een van de vele accommodaties!

Bezoek: www.efteling.com

Veiligheidsmuseum PIT

In het veiligheidsmuseum beleef je de wereld van de politie, brandweer en ambulance in een interactieve experience. Het museum beschikt over een historische collectie van voertuigen, uniformen en wapens en combineert dit met interactieve games waarin je een digitale brand kan blussen of een misdaad op kan lossen. Ook is het mogelijk om een speurtocht te volgen waarin je alles leert over de politie en brandweer, maar ook meemaakt wat het werk precies inhoudt!

Bezoek: www.pitveiligheid.nl

Buitencentrum Boomkroonpad

Het Boomkroonpad is niet alleen het startpunt voor mooie boswandelingen door het gebied Gieten-Borger, maar er is ook veel te doen en te beleven! Rondom het buitencentrum kun je een spannende tocht door de worteltunnel maken, speurtochten volgen of ter hoogte van de boomtoppen wandelen. In het Speelbos Lorken kun je je helemaal uitleven door in bomen te klauteren, hutten te bouwen en met takken te sjouwen. De herfst is een ontzettend mooi seizoen om de natuur te ontdekken en te beleven met het hele gezin!

Bezoek: www.staatsbosbeheer.nl/Natuurgebieden/hondsrug/buitencentrum

Familiepark DippieDoe

Misschien wel het leukste pretpark voor basisschoolkinderen in Noord-Brabant! Dippiedoe heeft meer dan 30 superleuke attracties en speeltoestellen. Bij mooi weer kun je onder andere genieten van de achtbaan, zweefmolen of de botsauto’s. Bij slecht weer kun je spelen in de binnenspeeltuin. De vrolijke tweeling Tiffi en Toffi nemen je dagelijks mee op avontuur in hun parkshow. Ook kun je van 13 tot en met 22 oktober gezellig griezelen en meedoen aan diverse activiteiten die in het teken staan van Halloween!

Bezoek: www.dippiedoe.nl

Landgoedpark Tenaxx

Bij het landgoedpark Tenaxx in Westerwolde staan Dinosaurussen en bomen centraal. Het dinopark Tenaxx heeft diverse attracties, waar je zelf van alles moet doen! Je gaat rennen, dino’s zoeken, survivallen en varen, terwijl je leert over de oertijd van de dinosauriërs. In het bomenpark kun je zien hoe bomen en planten hun intelligentie hebben ontwikkeld, ook in de strijd met de dino’s! Wil jij dit jaar nog dinosauriërs leren kennen? Kom dan voor 1 november naar Tenaxx!

Bezoek: www.landgoedtenaxx.nl

Drouwenerzand Attractiepark

Ken jij attractiepark Drouwenerzand al? Lekker los gaan in de verschillende attracties zoals: De Break Dance, Piratenboot en de Parajump, maar ook spelen op de speeltoestellen en in de apenkooi. Of ga jij liever Ponyrijden? Alles is mogelijk in het voordeligste pretpark van Europa!

Ben je toe aan wat eten of drinken? Dat is geen enkel probleem! Je kunt op het park van
alles krijgen zoals: patat, snacks, dagsoep, vers fruit, koffie, thee, limonade en softijs.
Het allerleukste is nog wel dat dit allemaal bij de prijs inzit! Je ouders kunnen de tas met eten dus rustig thuislaten, want je kunt zonder extra kosten ophalen waar je zin in hebt! Drouwenerzand heeft elke zaterdag in Oktober en woensdag 25 oktober Halloween voor het hele gezin, met elke avond afsluitend een professionele vuurwerkshow!

Bezoek: www.drouwenerzand.nl

De Julianatoren in Apeldoorn is het leukste kinderpretpark van Nederland

Het pretpark, met méér dan 60 te gekke attracties, spectaculaire shows en grote evenementen biedt een onvergetelijke dag uit aan gezinnen met kinderen van 2
tot circa 10 jaar. En het is natuurlijk de plek waar je je favoriete TV-sterren Jul & Julia in het echt ontmoet! De echte stoere jongens en meiden maken een duizelingwekkende rit in Jul’s Rollerskates!

Ben je meer van het avontuur? Maak dan een tocht in Dino Tour waar je oog in oog komt te staan met echte dinosaurussen! Of ga je liever de hoogte in en stap je in het Reuzenrad? En de echte piraten onder ons varen over de woeste golven in de draaiende Piraat!

Bezoek: www.julianatoren.nl

Kameleon Terherne, daar komen de verhalen tot leven!

Beleef de avonturen van Hielke en Sietse en ervaar het 50’er jaren boerenleven; stap in de wereld van de Schippers van de Kameleon. Vaar mee in de Kameleon, survival op het avontureneiland en
slenter door de straten van Lenten. Voor jong én oud biedt Kameleon Terherne een dag vol plezier, beleven en ontdekken. Durf jij het aan?

Bij Kameleon Terherne heb je aan één dag misschien niet eens genoeg. Bij mooi én bij slecht weer kun je naar hartelust spelen, beleven en genieten. Word lekker vies op het Avonturen Eiland, vaar in een praam over de Terhornster Poelen, leef je uit op het
(water)speelerf of bezoek het dorp Lenten en los daar het mysterie op met de pratende melkbussen. Dát en nog veel meer, het kan allemaal bij Kameleon Terherne.

Bezoek www.kameleonterherne.nl