Buitenspelen

Weet jij nog leuke buitenspellen, stuur een spel met de spelregels wat je buiten kunt spelen, zodat nog meer kinderen hier plezier aan kunnen beleven. Klik hier om een buitenspel te inzenden.

Verstoppertje

Je moet minimaal met twee personen zijn. Het is de bedoeling dat één persoon zijn ogen dicht doet en gaat tellen bij 1 vast punt, bijvoorbeeld een boom. De rest van de kinderen die mee doen mogen zich dan gaan verstoppen. De persoon bij de boom moet hardop tellen, bijvoorbeeld tot 15. Ben je bij de 15, roep dan “Ik kom!”
Je kunt jezelf ook afbuten. Je loopt dan stiekem naar de plaats toe waar de persoon aan het tellen was en roept dan buut vrij. Deze persoon is dan niet als eerste gevonden en hoeft de volgende ronde niet de zoeker/teller te zijn. Als iedereen gevonden is, dan is dat het einde van het spel en mag diegene die als eerste gevonden is gaan tellen. Het spel start weer opnieuw.

Tikkertje

Het gaat er om dat er in ieder geval drie personen zijn die samen gaan spelen.
Het spel tikkertje werkt als volgt:
Er is 1 persoon die de tikker is. Deze persoon moet iemand anders gaan tikken, als iemand getikt door de tikker, dan is deze persoon de tikker en moet hij andere personen gaan tikken. Simpel, maar leuk.

Site voor kinderen van 6 tot 13 jaar. Veilig, fun en educatief.