RECEPTEN

Heb jij ook een Lekker gerecht en wil je hem aan ons vertellen, dan kan dat.
Gebruik het formulier hieronder om je recept en graag een foto ervan in te zenden, wij zullen hem beoordelen en wanneer hij geschikt is hier op de site plaatsen!!!
Klik hier op een recept te versturen

Tiramisu

Ingrediënten
200ml slagroom
2 eetlepels kristalsuiker
Lange vingers
dubbele espresso koffie, gezoet met theelepel suiker
1 bakje mascarpone (250g)
1 klein potje kersen op siroop (230g)
flinke scheut Marsala
Cacao poeder

Bereiding
• Klop de slagroom met de
suiker net niet helemaal stijf.
• Gebruik je gewone kersen, Meng de geklopte slagroom door de mascarpone met een garde, totdat alles goed gemengd is.• Pak een schaal en leg de lange vingers op de bodem, giet een deel van de afgekoelde koffie eroverheen, daarna een flinke lepel van het mascarpone mengsel. • lange vingers op de eerste laag mascarpone..• daarnawederom een flinke lepel mascapone er overheen, besrooi de bovenkant met Cacaopoeder en garneer het met kersen daarna in de koelkast laten opstijven.

Salade

Ingrediënten
1 blikje Tonijn
1 eetlepel Balsamico azijn
2 eetlepels olijfolie
4 Tomaten
Peper en zout
1 Ui
200 gr Rucola
0lijven
1/2 eetlepel suiker
Basilicum

Bereiding
• Pel een ui, snij de ui en tomaat in halve ringen doe deze in een schaal, Meng de balsamico azijn met suiker. •daarna de olijfolie, peper en zout naar smaak toevoegen, giet dit in de schaal en laat dit even intrekken. • was de rucola sla, goed drogen en open de tonijn en stort dit in een zeefje. • rucola sla op een schaal of bord daarbovenop het garnituur van tomaten en ui en de tonijn op de top. • garneren met olijven en basilicum

Pesto

Ingrediënten
2/3 van een basilicum plantje
1 halve citroen
2 teentjes knoflook
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
30 gram pijnboompitten
2 flinke scheuten extra virgin olijfolie
zout en peper

Bereiding
• Bak de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. en laat ze afkoelen.
• pluk de blaadjes van de basilicum. • pel en snijd de knoflook fijn. • Doe dit in een hoge maatbeker of de kom van je keukenmachine.• Doe de pijnboompitten in de kom.• Voeg hier het sap van een halve citroen en een flinke scheut olijfolie aan toe.
• Pureer alles met staafmixer
• voeg 50 gram Parmezaanse kaas toe in de keukenmachine en meng tot een smeuïge massa.• breng het op smaak met wat zout en peper. Mix dit nogmaals met de mixer en klaar is Kees! je zelfgemaakte pesto!

Pizza

Ingrediënten
1 stokbrood
Tomatenpuree
Oregano
Peper
1 Ui
100gr Salami
100gr geraspte Parmezaanse kaas
Olijven

Bereiding
Pizza’s van gegratineerde sneetjes brood ingewreven met Tomatenpuree. Je kunt ze beleggen met salami , olijven en gesnipperde ui. • Bestrooien met Parmezaanse kaas .• gratineren in de oven op 200 graden 8-10 min

Tomatensoep

Ingrediënten
1 kilo vleestomaten
1 liter water
1 (Rund ,kip) bouillonblokje
1/3 van een basilicum plantje
1 ui
1 of 2 teentjes knoflook
olijfolie
peper en zout
200 gr Salami

Bereiding
• Fruit een gesnipperde ui en de teen(tjes) knoflook in een scheut olijfolie.
• Doe de tomaten er voorzichtig in en voeg 1 liter water toe, Doe het bouillonblokje erbij en breng het aan de kook en laat het geheel zachtjes ongeveer een kwartier koken. • zet de staafmixer erop om het geheel tot een gladde soep te pureren. Voeg de basilicum en gesneden salami erbij Naar smaak peper en zout toevoegen.

Bruschetta’s

Ingrediënten
1 stokbrood
4 tomaten
1/3 van een basilicum plantje
Peper en Zout
1 of 2 teentjes knoflook
200 gr Mozzarella
olijfolie

Bereiding
Bruschetta’s zijn gegrilde sneetjes brood besprenkeld met olijfolie en ingewreven met knoflook. Je kunt ze beleggen met stukjes tomaat, mozZarella en basilicum. • gratineren in de oven op 200 graden 8-10 min. Ze zijn ideaal om je diner mee te beginnen of uit te delen op een feestje.

IJsrijst met sinaasappel (6 personen)

2,5 dl melk
50g rijst
75g suiker
1 sinaasappel
1 citroen
50g suiker
1 tl zetmeel
1 ei

Was de rijst en strooi hem in de kokende, met een sinaasappelschil gearomatiseerde melk. Zet de kookpan zodra de melk opnieuw kookt in een heet waterbad en dek af met een deksel. Laat koken tot de melk volledig opgeslorpt is door de rijst. Voeg er de suiker bij en laat afkoelen. Voeg er het sap van de citroen en de sinaasappel bij en de stijf geklopte verse room. Zet de pan in de koelkast en roer af en toe. Bereid intussen een sinaasappelsaus: meng in een kookpan het sap van een sinaasappel en een halve citroen, de schil van een sinaasappel, de suiker, het zetmeel en de eierdooier. Kook op een zacht vuur tot de massa indikt. Voeg er dan de stijfgeklopte eiwitten bij en roer wel. Zet in de koelkast, daarna in de diepvriezer. Neem de rijst uit de vorm, leg hem op een grote dienschotel en dien op, overdekt met de sinaasappelcrème.

Napolitaanse poffertjes (1 stevige portie)

1 pak poffertjesmix
3,5 dl koud water
1 ei
2 el slaolie
100g mortadella
2 el fijngehakte basilicum

Roer de poffertjesmix en het water tot een glad beslag en voeg er het ei en de slaolie aan toe. Snijd voor de vulling de mortadella ragfijn en meng deze door de basilicum. Bak de mortadella kort in een beetje olie. Verwarm de poffertjespan. Leg in de holletjes van de pan 1 el vulling en dek deze af met een laagje beslag. Bak de poffertjes eerst aan de onderkant bruin en keer ze daarna met een vork of een prikker.

Mexicaanse roerbak eieren (ook voor diabetici/4 personen)

1/2 gehakte ui
1 eetlepel dieet margarine
1 ons in blokjes gehakte milde groene pepers
1 verse tomaat, in blokjes
4 eieren
2 eiwitten
2 dl magere melk
1/4 theelepel knoflookpoeder
1/4 theelepel suiker substituut
60 gram geraspte cheddar kaas
beetje gehakte groene ui en peterselie ter garnering

Kook de uien en margarine in een afgedekte
microwave schaal van ongeveer 23 cm breed. Doe dit op de hoogste stand. Voeg al roerend de pepers en de tomaat toe. Nu zonder deksel 1 minuut koken.
Pak nu een redelijk grote schaal. Mix en klop hierin de eieren, eiwitten, melk, knoflookpoeder en de suiker substituut. Giet het daarna over de
groenten. Kook nog 4-5 minuten, zonder deksel. Roer regelmatig om het mengsel van de buitenkant naar het midden van de schaal te brengen.
Besprenkel de eieren met kaas, net voordat ze echt stevig worden. Niet overkoken, daar het mengsel nog doorkookt nadat het uit de
microwave is gehaald.
Besprenkel met ui en peterselie. Direct serveren.