RECEPTEN

Heb jij ook een Lekker gerecht en wil je hem aan ons vertellen, dan kan dat.
Gebruik het formulier hieronder om je recept en graag een foto ervan in te zenden, wij zullen hem beoordelen en wanneer hij geschikt is hier op de site plaatsen!!!
Klik hier op een recept te versturen

IJsrijst met sinaasappel (6 personen)

2,5 dl melk
50g rijst
75g suiker
1 sinaasappel
1 citroen
50g suiker
1 tl zetmeel
1 ei

Was de rijst en strooi hem in de kokende, met een sinaasappelschil gearomatiseerde melk. Zet de kookpan zodra de melk opnieuw kookt in een heet waterbad en dek af met een deksel. Laat koken tot de melk volledig opgeslorpt is door de rijst. Voeg er de suiker bij en laat afkoelen. Voeg er het sap van de citroen en de sinaasappel bij en de stijf geklopte verse room. Zet de pan in de koelkast en roer af en toe. Bereid intussen een sinaasappelsaus: meng in een kookpan het sap van een sinaasappel en een halve citroen, de schil van een sinaasappel, de suiker, het zetmeel en de eierdooier. Kook op een zacht vuur tot de massa indikt. Voeg er dan de stijfgeklopte eiwitten bij en roer wel. Zet in de koelkast, daarna in de diepvriezer. Neem de rijst uit de vorm, leg hem op een grote dienschotel en dien op, overdekt met de sinaasappelcrème.

Napolitaanse poffertjes (1 stevige portie)

1 pak poffertjesmix
3,5 dl koud water
1 ei
2 el slaolie
100g mortadella
2 el fijngehakte basilicum

Roer de poffertjesmix en het water tot een glad beslag en voeg er het ei en de slaolie aan toe. Snijd voor de vulling de mortadella ragfijn en meng deze door de basilicum. Bak de mortadella kort in een beetje olie. Verwarm de poffertjespan. Leg in de holletjes van de pan 1 el vulling en dek deze af met een laagje beslag. Bak de poffertjes eerst aan de onderkant bruin en keer ze daarna met een vork of een prikker.

Mexicaanse roerbak eieren (ook voor diabetici/4 personen)

1/2 gehakte ui
1 eetlepel dieet margarine
1 ons in blokjes gehakte milde groene pepers
1 verse tomaat, in blokjes
4 eieren
2 eiwitten
2 dl magere melk
1/4 theelepel knoflookpoeder
1/4 theelepel suiker substituut
60 gram geraspte cheddar kaas
beetje gehakte groene ui en peterselie ter garnering

Kook de uien en margarine in een afgedekte
microwave schaal van ongeveer 23 cm breed. Doe dit op de hoogste stand. Voeg al roerend de pepers en de tomaat toe. Nu zonder deksel 1 minuut koken.
Pak nu een redelijk grote schaal. Mix en klop hierin de eieren, eiwitten, melk, knoflookpoeder en de suiker substituut. Giet het daarna over de
groenten. Kook nog 4-5 minuten, zonder deksel. Roer regelmatig om het mengsel van de buitenkant naar het midden van de schaal te brengen.
Besprenkel de eieren met kaas, net voordat ze echt stevig worden. Niet overkoken, daar het mengsel nog doorkookt nadat het uit de
microwave is gehaald.
Besprenkel met ui en peterselie. Direct serveren.

Griekse Paaskoekjes (Kourabiedes)

240 gram boter
2 dooiers
1 theelepel vanille aroma
1 theelepel bakpoeder
80 gram suiker
450 gram bloem
1 theelepel gemalen kruidnagel

De oven op 175 graden voorverwarmen.
De eerste vijf ingrediënten goed mixen.
Doe hierbij de bloem, het bakpoeder en het kruidnagelpoeder. Maak van het deeg koekjes van ongeveer 2 cm breed. Bak deze 10-12
minuten op een licht ingevette ondergrond.
Als het goed is, zijn de koekjes nu gezet, maar niet gebruind. Laat ze nu nog 2 minuten op de bakplaat staan, alvorens ze eraf te halen.

Bestrooi ze met poedersuiker wanneer ze zijn afgekoeld.

Wil je een nog Griekser koekje? Laat het kruidnagelpoeder dan vervallen en stop een hele kruidnagel in elk koekje voordat je het gaat bakken.

Gevulde eieren

Ingrediënten
6 eieren
1,5 eetlepel mayonaise
1,5 eetlepel yoghurt
1 theelepel mosterd
Snufje paprika poeder
Snufje kerriepoeder
Verse bieslook

Bereiding
Kook de eieren in ca 10 minuten hard, afspoelen onder koud water zodat ze schrikken. Pel de eieren en snijd ze doormidden. Haal het eigeel met een theelepeltje er uit en doe dit in een bolzeefje boven een kommetje. Prak dit met een lepel door de zeef in de kom.

Voeg de mayonaise, yoghurt, mosterd, paprikapoeder en kerriepoeder toe in de kom en meng goed door elkaar. Doe het mengsel in een spuitzak en maak mooie toefjes in de eiwitten. Bestrooi met wat bieslook.

Taart van Pannenkoeken.

Vraag je vader of moeder je te helpen

INGREDIENTEN

Voor 12 a 15 pannenkoeken:,

500 g bloem

2 eieren

olie

½ liter water

½ liter melk

een snufje zout

Appelstroop

Poedersuiker

250 ml slagroom

 

Pak een beslagkom doe hier de melk, water en de eieren in en klop de eieren los

Voeg de bloem en een snufje zout toe, roeren tot een glad beslag.

Zet een  pan op het vuur giet olie in de pan en verdeel het over de hele bodem, als de pan goed warm is giet je 1 soeplepel in de pan verdeel over de gehele bodem, wacht tot de onderkant helemaal loslaat en draai de pannenkoek dan om sla de pannenkoek klaar is leg je hem op een plat bord. Bak eerst alle pannenkoeken af en laat de pannenkoeken afkoelen in de koelkast.

Klop de slagroom op, zet de appelstroop en de poedersuiker klaar.

Haal de pannenkoeken uit de koeling, pak de eerste pannenkoek en leg deze op een plat bord

Besmeer deze met appelstroop, leg de tweede pannenkoek hier boven op  en besmeer deze met een laagje slagroom, vervolgens weer een pannenkoek met stroop, wissel dit om en om af.

Spuit op de laatste laag mooie rozetten van slagroom en garneer het met halve schijfjes appel en bestrooi de taart met poedersuiker.

Snijd hem in puntjes en genieten maar!

 

 

Mint-chip ijs (6 personen ook voor diabetici)

1 1/2 theelepel gelatine
2 eetlepels kokend water
2 eetlepels groene pepermunt aroma
1/4 theelepel zout
1 zakje caloriearme topping mix
125 ml koud water
1 theelepel vanille extract
65 gram kleine chocolade flinters (semi-zoet)

Strooi de gelatine over het kokende water en roer het totdat het opgelost is. Voeg de pepermunt en het zout toe; goed roeren. Laat dit mengsel afkoelen.
Meng de topping mix, het koude water en de vanille in een schaal en klop dit tot het stijf is. Roer hierdoor (rustig) het pepermunt mengsel alsmede de chocolade flinters.
Doe het in een bak en zet het in de vriezer. Morgen heb je heerlijk ijs!

Gegratineerde eieren in Mornaysaus

Gegratineerde eieren in Mornaysaus  (4 personen)

8 hardgekookte eieren
6 el verse room
2 el azijn
¼l Mornaysaus
50g geraspte kaas
2 el boter
8 el fijngehakte kruiden
(peterselie, kervel, dragon, bieslook)
peper, zout

Halveer de eieren in de lengte. Neem er de eierdooiers uit en meng ze met room, azijn, zout en peper, tot het een mooie gladde massa bekomt, waarmee u de eiwitten vult. Leg ze in een beboterde ovenvaste schotel, bestrooi met de kruiden en giet de Mornaysaus over. Bestrooi met geraspte kaas en vlokjes boter. Laat gratineren in de oven, waarbij u de ovendeur open laat. dien zeer warm op.

Gevulde tomaten (4 personen, vegetarisch)

4 middelgrote tomaten
1 ui
15g wit brood
½ kopje melk
1 ei
100g geraspte kaas
boter
olie
peterselie, nootmuskaat
zout, peper

Snijd het bovenste gedeelte van de tomaten weg. Maak ze leeg, bestrooi met zout en leg ze opzij. Laat de gehakte ui in een beetje boter fruiten in de braadpan. Neem het van het vuur en doe er wittebrood bij, dat u in melk hebt gedrenkt en hebt laten uitlekken. Voeg er ook een ei, 50g kaas, een lepel gehakte peterselie, zout, peper en nootmuskaat aan toe. Goed mengen en de tomaten vullen met dit mengsel. Overgiet met een scheutje olie. Bestrooi met geraspte kaas en enkele minuten in de oven zetten. Gratineer.