Taart van Pannenkoeken.

Vraag je vader of moeder je te helpen

INGREDIENTEN

Voor 12 a 15 pannenkoeken:,

500 g bloem

2 eieren

olie

½ liter water

½ liter melk

een snufje zout

Appelstroop

Poedersuiker

250 ml slagroom

 

Pak een beslagkom doe hier de melk, water en de eieren in en klop de eieren los

Voeg de bloem en een snufje zout toe, roeren tot een glad beslag.

Zet een  pan op het vuur giet olie in de pan en verdeel het over de hele bodem, als de pan goed warm is giet je 1 soeplepel in de pan verdeel over de gehele bodem, wacht tot de onderkant helemaal loslaat en draai de pannenkoek dan om sla de pannenkoek klaar is leg je hem op een plat bord. Bak eerst alle pannenkoeken af en laat de pannenkoeken afkoelen in de koelkast.

Klop de slagroom op, zet de appelstroop en de poedersuiker klaar.

Haal de pannenkoeken uit de koeling, pak de eerste pannenkoek en leg deze op een plat bord

Besmeer deze met appelstroop, leg de tweede pannenkoek hier boven op  en besmeer deze met een laagje slagroom, vervolgens weer een pannenkoek met stroop, wissel dit om en om af.

Spuit op de laatste laag mooie rozetten van slagroom en garneer het met halve schijfjes appel en bestrooi de taart met poedersuiker.

Snijd hem in puntjes en genieten maar!

 

 

Mint-chip ijs (6 personen ook voor diabetici)

1 1/2 theelepel gelatine
2 eetlepels kokend water
2 eetlepels groene pepermunt aroma
1/4 theelepel zout
1 zakje caloriearme topping mix
125 ml koud water
1 theelepel vanille extract
65 gram kleine chocolade flinters (semi-zoet)

Strooi de gelatine over het kokende water en roer het totdat het opgelost is. Voeg de pepermunt en het zout toe; goed roeren. Laat dit mengsel afkoelen.
Meng de topping mix, het koude water en de vanille in een schaal en klop dit tot het stijf is. Roer hierdoor (rustig) het pepermunt mengsel alsmede de chocolade flinters.
Doe het in een bak en zet het in de vriezer. Morgen heb je heerlijk ijs!

Gegratineerde eieren in Mornaysaus

Gegratineerde eieren in Mornaysaus  (4 personen)

8 hardgekookte eieren
6 el verse room
2 el azijn
¼l Mornaysaus
50g geraspte kaas
2 el boter
8 el fijngehakte kruiden
(peterselie, kervel, dragon, bieslook)
peper, zout

Halveer de eieren in de lengte. Neem er de eierdooiers uit en meng ze met room, azijn, zout en peper, tot het een mooie gladde massa bekomt, waarmee u de eiwitten vult. Leg ze in een beboterde ovenvaste schotel, bestrooi met de kruiden en giet de Mornaysaus over. Bestrooi met geraspte kaas en vlokjes boter. Laat gratineren in de oven, waarbij u de ovendeur open laat. dien zeer warm op.

Gevulde tomaten (4 personen, vegetarisch)

4 middelgrote tomaten
1 ui
15g wit brood
½ kopje melk
1 ei
100g geraspte kaas
boter
olie
peterselie, nootmuskaat
zout, peper

Snijd het bovenste gedeelte van de tomaten weg. Maak ze leeg, bestrooi met zout en leg ze opzij. Laat de gehakte ui in een beetje boter fruiten in de braadpan. Neem het van het vuur en doe er wittebrood bij, dat u in melk hebt gedrenkt en hebt laten uitlekken. Voeg er ook een ei, 50g kaas, een lepel gehakte peterselie, zout, peper en nootmuskaat aan toe. Goed mengen en de tomaten vullen met dit mengsel. Overgiet met een scheutje olie. Bestrooi met geraspte kaas en enkele minuten in de oven zetten. Gratineer.