De winnaars van de actie “maak het verhaal af”

Wat een talenten!  We hebben de 5 beste en origineelste verhalen hebben we uitgekozen.

Dr. Albert en de pompoen

Dr. Albert bedenkt op een regenachtige maandagmorgen dat het een goede dag is om te gaan experimenteren met pompoenen. Hij belt Puk op en samen met Spike gaan ze opzoek naar een paar pompoenen en proefjes die te doen zijn met pompoenen. “Kijk eens dr. Albert, hier staat dat de grootste pompoen 1190 kilo weegt.” “Dat is wel een hele grote pompoen, ik denk niet dat wij die hier in Nederland zullen vinden Puk.” Terwijl dr. Albert tegen Puk praat, begint er in zijn hoofd een plannetje te ontstaan. “Maar Puk, zullen wij anders proberen de grootste pompoen te kweken? Met alle snufjes en dingetjes in mijn lab kunnen wij dat vast!” Na wat gemompel en bedachtzaam gepraat gaat Puk toch akkoord, “laten we het maar doen Albert!”

Spike heeft na wat speurwerk in de buitenlucht ’s middags toch een geschikte pompoen gevonden. Trots komt hij aan bij Puk en dr. Albert die het lab al hebben klaargezet voor dit heuse experiment. “Goed zo Spike, die ziet er fantastisch uit!” Roept dr. Albert vol enthousiasme. “Dr. Albert, ik kan online niet vinden of wij de pompoen sneller kunnen laten groeien.” “Dat is niet erg Puk, ik weet wat ik doe! Als wij dit op de goede manier aanpakken komt het goed.” Dr. Albert legt de pompoen in een kastje, dat lijkt op een moestuin en veel water, grond en compost gaat hij samen met Puk aan de slag. Aan het einde van de middag staat alles klaar en trekken ze deur achter zich dicht. “Nu is het afwachten Puk.” Dr. Albert en Puk spreken af dat ze overmorgen samen bij de pompoen gaan kijken.

Na een dag is dr. Albert toch wel heel nieuwsgierig, maar tot zijn teleurstelling is de pompoen niet gegroeid. Hij snapt er helemaal niks van. Eigenlijk wil hij Puk morgen verassen, maar dan zal de pompoen toch snel moeten gaan groeien. Dr. Albert besluit om de pompoen een klein beetje groei elixer te geven en hoopt dat die morgen iets gegroeid is. De volgende dag komt Puk samen met Spike naar Dr. Albert om de pompoen te bekijken. “Ik weet niet of het gelukt is Puk.” Zegt dr. Albert een klein beetje teleurgesteld. “We gaan het zien! Ik ben heel benieuwd en als het niet is gelukt, dan hebben we toch een leuke middag gehad.” Zegt Puk lachend. Puk pakt de deurklink vast en doet de deur voorzichtig open, in het lab ziet ze vervolgens dat………

En de winnaars van 2 kaarten voor de Julianatoren zijn:

1. Marga Beugels

Hij komt binnen , en ziet een klein kooktoestel staan. Hij is erg verrast, en zegt wat krijgen we nou! Oma van puk is lekkere soep aan het maken. Ze zegt jongens kijk maar niet zo verbaasd, het is

Afgelopen om altijd maar friet en hamburgers te eten. Pompoen is Heel gezond , zit vol met vitamine, en heel lekker. Jullie blijven alleen gezond als jullie mijn soep eten . En ze zijn heel blij dat oma zo bezorgd om hun is. En eten met smaak de soep op!

2. Saar Noa

De pompoen is veranderd in een ieniemienie pompoentje, zo klein dat  hij bijna niet meer te zien is. ‘Oh nee,’  denkt dr. Albert. Hij heeft zich vergist en heeft de pompoen in plaats van groei elixer, elixer om te krimpen gegeven.  Nu zal het nog langer gaan duren voordat de pompoen heel groot is en wat een teleurstelling is dit voor Puk. Maar Puk heeft een idee: hij vraagt zich af hoe klein de kleinste pompoen is die er bestaat?  Want misschien hebben ze nu niet de grootste, maar wel de kleinste pompoen die er bestaat?!?!

3. Peggy Elizen

de pompoen is verandert in een reusachtige vleesetende plant, die zijn tentakels al naar hun uitsteekt ! De verstrooide dr. Albert heeft de potjes met groei elixer en levens elixer per ongeluk omgewisseld.

Puk is nu gestopt met lachen, ze worden nu serieus bedreigd. Snel leid jij de pompoen af, roept dr. Albert naar Puk. Puk gaat rare gebaren maken naar de pompoen, intussen pakt dr, Albert snel het tegengif. Na het over de vleesetende pompoen te hebben gespoten, verandert hij gelukkig snel weer in de kleine pompoen waar ze me begonnen. Het was niet alleen een leuke middag maar vooral een spannend avontuur. Laten we toch de natuur maar gewoon zijn werk laten doen voortaan zegt Dr. Albert, Puk knikt instemmend en is blij dat het toch allemaal goed is afgelopen.

4. Vera Kroes

Het hele lab bijna helemaal kaal en leeg is. Maar in een hoek zit een….. hele grote MUIS ! Wwwwwat is dat…stamelt Puk, er zit een monster in het lab!! Hahahaha, nee hoor Puk, zegt Dr Albert, de muis heeft de pompoen opgegeten en wat bij de pompoen niet gelukt is, is wel bij de muis gelukt. Maar nu moet de muis nog klein worden, zucht Puk. Hmmm, even wachten Puk, ik stop terugdraai korrels in een blok kaas, daar gaat ie…. En ja hoor, een uurtje later is de muis weer klein. En de pompoen dan, ?vraagt Puk.Tja, zegt Dr Albert, dat wordt tv kijken met een gekocht bakje pompoenen soep!!!! Hahahaha, daar moeten ze allebei hartelijk om lachen.

5. Vera Dijk

de pompoen weg is. ‘Hoe kan dit nou?!’ roept dr. Albert. Puk kijkt verbaasd in het rond. ‘Zal iemand de pompoen hebben gestolen?’ vraagt Puk zich hardop af. ‘Als dat zo is, had ik dat wel gemerkt, aangezien het alarm dan af was gegaan..’ antwoord dr. Albert. Beiden weten ze niet zo goed wat ze moeten zeggen. Puk loopt naar de plek waar de pompoen zou moeten zijn. Ze ziet een flesje staan en vraagt aan dr. Albert wat dit is. ‘Dit is groei elixer’, antwoordt dr. Albert en legt de situatie van gisteren uit. Puk pakt het flesje op en begint te lachen. ‘Haha dr. Albert, dit is KRIMP ELIXER!’ Dr. Albert slaat zichzelf voor zijn hoofd. ‘Dát is dom’ zegt dr. Albert. ‘Maar’, zegt Puk, ‘dan zou de pompoen hier wel moeten zijn, maar dan is hij gekrompen!’ Dr. Albert loopt naar Puk toe, maar voordat hij bij haar is, stapt hij op iets ter grootte van een erwt en WHOESJ, glijdt daarop uit. ‘Auw..’Stamelt dr. Albert, terwijl hij over zijn billen wrijft. ‘IK HEB HEM!’ schreeuwt Puk. De erwt waar dr. Albert over uit is gegleden, blijkt helemaal geen erwt te zijn, maar de pompoen!
 

Van harte gefeliciteerd met de 2 tickets! Jullie zullen de kaartjes zo snel mogelijk ontvangen.