Popstars

Katy-150x150

Katy Perry
Wist je dat Katy Perry eigenlijk Katheryn Elizabeth Hudson heet? Ze is geboren op 25 oktober 1984 in Santa Barbara. Naast zingen kan ze ook nog teksten schrijven en acteren. Katy komt uit een zeer christelijk gezin en trok in haar tienerjaren de stoute schoenen aan om het te proberen in Los Angeles als singer/songwriter. 
Aangezien haar echte naam snel verward zou kunnen worden met Kate Hudson besloot ze een artiestennaam aan te nemen: Katy Perry. Onder deze naam veroverde ze de wereld met het nummer I kissed a girl. De rest was geschiedenis, want Katy is inmiddels uitgegroeid tot een ware wereldster met vele hits en zelfs een optreden tijdens het Superbowl-evenement.

Sean Mendes

Sean-150x150

Sean Mendes is bekend geworden door het opnemen van clipjes van 6 seconden op het platform Vine.
De moeder van Shawn heeft een Engelse achtergrond en zijn vader een Portugese. Na een jaar (2014) werd hij ontdekt door de platenmaatschappij Island Records waar hij vervolgens een platencontract tekent. In 2015 bracht hij vervolgens het album Handwritten uit waarop zijn hits staan die ook hier bekend zijn, zoals: Stitches, Mercy en nog meer. Sean is dan ook een echt voorbeeld van hoe snel het wel niet kan gaan met een artiest.

Selena Gomez

Selena-150x150

Selena Gomez kennen we allemaal natuurlijk. Is het niet van haar hits, dan is het wel van haar tijd bij Disney en anders wel van haar knipperlichtrelatie met Justin Bieber. Dat het een bezig bijtje is blijkt wel uit al de werkzaamheden die ze doet. Op jonge leeftijd speelde ze al in verscheidene Disney-series, in 2008 startte ze in de muziek, ze heeft een kledinglijn genaamd Dream Out Loud en ze is de jongste ambassadrice van UNICEF ……. en ze heeft sinds 2012 ook een eigen parfum. Op dit moment is Selena samen met de zanger van The Weekend, bekend van de nummers I feel it coming en Starboy. Het glamourkoppel plaatste zelfs een social media bom, de eerste foto van het duo werd meer dan 7 miljoen keer geliked(!)

Lil Kleine

Lil-150x150

Jorik Scholten werd geboren op De Wallen in Amsterdam en verhuisde op jonge leeftijd vervolgens naar Amsterdam-Oost. Toen hij 8 jaar was begon hij met dansen en acteren en dit leverde hem kleine rolletjes op in Diep en Van Speijk.  In 2015 beleefde Lil Kleine zijn definitieve doorbraak met de nummer 1 hit Drank en Drugs. Dit nummer komt van het album New Wave welke is ontwikkeld op Schiermonnikoog met een groep jonge talenvolle rappers. Tegenwoordig maakt hij nog steeds furore met zijn nieuwste album WOP waarin hij vaak rapt met een van zijn beste vrienden; Ronnie Flex

 

BRUNO MARSbruno
Op jonge leeftijd was Bruno Mars al bezig met muziek. Op vierjarige leeftijd trad hij op met liedjes van Elvis Presley (Filmpje: Bruno Mars als Elvis Presley). Zodra Bruno Mars de middelbare school had afgerond, vertrok hij naar Los Angeles om daar een carrière in de muziek te beginnen. Dit was niet gemakkelijk. Voordat Bruno doorbrak als solo artiest, schreef hij liedjes voor o.a. Cee Lo Green, B.o.B, Flo Rida en Sean Kingston. Uiteindelijk werd Bruno bekend met ‘Nothing on you’ samen met B.o.B. Al gauw kreeg hij meer bekendheid met o.a. de hits ‘Just the way you are’, ‘Billionaire’, ‘Grenade’ en ‘The lazy song’. Inmiddels heeft hij al twee albums uitgebracht en is hij bezig met zijn tweede tour.

BROEDERLIEFDEBroederliefde
Broederliefde is een Nederlandse rapgroep afkomstig uit de Rotterdamse wijk Spangen. De groep bestaat uit vijf leden: Emms (Emerson Akachar), Jerr (Jerzy Rocha Livramento), Sjaf (Javiensley Dams), Edson(Edson Cesar) en Mella (Melvin Silberie). In 2016 bereikten ze met de plaat Hard work pays off 2 de eerste plaats in de Album Top 100.

JUSTIN BIEBERJustin
Justin Bieber was 15 jaar toen hij gescout werd. Zowel Usher als Justin Timberlake wilde Justin Bieber een contract aanbieden. Maar uiteindelijk waren de voorwaarden van Usher beter en koos Justin voor Usher. Na 2 jaar heeft Justin een film uit laten brengen die vanaf 31 maart 2011 in de bioscopen draaide. Duizenden mensen bezochten deze film. De film heet Never Say Never. Een paar dagen voordat de film in de bioscopen draaide, was hij in Nederland, met zijn toer Never Say Never. In december 2011 was hij weer in Ahoy, in Rotterdam. Bieber betekend eigenlijk ‘bever’ in het Duits. De Amerikanen hebben bedacht dat B.I.E.B.E.R staat voor Believe In Everything Because Everything Is Reachable. Het betekent: Geloof in alles, want alles is bereikbaar. En dat slaat op zijn leven.

Ariana Grandeariana
Net als vele artiesten uit deze lijst was Ariana Grande er ook heel vroeg bij. Van kinds af aan speelde ze al in het kindertheater waarna ze in 2008 haar acteerdebuut maakte in de musical 13 op Broadway. In 2009 solliciteerde ze met succes bij Nickelodeon voor de serie Victorious als Cat Valentine. Voor de rol moest Ariana haar haar rood verven, want de regisseur wou niet alleen maar brunettes in de cast hebben. Ariana Grande is natuurlijk het meest bekend van haar zangkunsten. Haar debuutsingle The Way werd groots ontvangen en is inmiddels al meer dan 300 miljoen keer bekeken op Youtube. In de tussentijd is ze uitgegroeid tot een volwaardig popster en heeft ze samenwerkingen met verschillende andere sterren zoals: Nicki Minaj, Jessie J, Iggy Azelea, Lil Wayne en Chris Brown. Haar social media cijfers liegen er dan ook niet om: Volgers op Youtube: 15,8 miljoen Volgers op Instagram: 99,1 miljoen

bron WikiKids.nl