Surfkids Top 10

 1. Kisses (JSF)
  KISSES & DANCIN
 2. Vajèn & Rein
  HART BEAT
 3. Sarah & Julia
  DANCE LIKE NOBODY’S WATCHING
 4. Vajèn van den Bosch
  OOIT ZAL IK GAAN
 5. DJ Snake ft Justin Bieber
  LET ME LOVE YOU
 6. B-Brave
  ONZE JONGENS (GOOI HET OP ME)
 7. Clean Bandit ft Sean Paul
  ROCKABYE
 8. Mylène & Rosanne
  1000 MOOIE WENSEN
 9. Broederliefde
  JUNGLE
 10. Bruno Mars
  24K MAGIC

De Notenbalk

Muziek bestaat in principe uit korte en lange tonen.
Deze worden noten genoemd.
We kennen 5 verschillende noten:

een hele noot  hele-noot
een halve noot halve-noot
een kwart noot kwart-noot
een achtste noot achstenoot
een zestiende noot

Alle noten hebben een eigen vaste plek op één van de 5 lijnen van de notenbalk (zie afbeelding) Deze plek geeft de naam van de noot aan. Noten die hoog op de notenbalk geplaatst worden, klinken hoger dan noten die lager geplaatst worden.Notenbalk

Notenbalk
De letters C, D, E, F, G, A en B zijn de namen die voor de
noten gebruikt worden. Ze staan ook beter bekend als:
C = do, D = re, E = mi, F = fa, G = sol, A = la, B = si,
De zanger of muzikant weet dan welke noot hij moet zingen of spelen.

Het verschil tussen de hoge en lage tonen kunnen we zien aan de hand van de sleutel die aan het begin van de
notenbalk staat aangegeven.

Hoge noten worden meestal achter de vioolsleutel, oftewel de g-sleutel, genoteerd. De krul van de vioolsleutel begint op de tweede lijn van onder en op die lijn staat de noot ‘g’ genoteerd. De g-sleutel wijst dus de ‘g’ aan.Notenbalk4

G-sleutelG-sleutel
De ‘g’ bepaalt hier dus daardoor de plaats van de overige tonen.
Alle tonen hebben ook hun eigen plek op de notenbalk achter de g-sleutel. De hoogte van een noot op de toonladder geeft dus de toonhoogte aan.

Namen van de noten in een g-sleutel Lage tonen worden meestal achter de bassleutel, oftewel de f-sleutel, genoteerd. De krul van de bassleutel begint op de tweede lijn van boven en op die lijn staat de noot ‘f’ genoteerd. De f-sleutel wijst dus de ‘f’ aan.

f-sleutelF-sleutel
De andere noten hebben net als bij de g-sleutel een eigen plek achter de f-sleutel, maar worden wel anders genoemd.

Namen van de noten in een f-sleutel
Bij beide sleutels staan er noten die zowel op een lijn als tussen de lijnen worden genoteerd.

De notenbalk wordt verdeeld in verticale lijnen. Ze worden ook wel maatstrepen genoemd. De maatstrepen verdelen de notenbalk in maten

maatstrepen
Maten en maatstrepen

Meestal staan er na de sleutel 2 getallen. Deze worden
aangeduid als de maatsoort. Deze maatsoort geeft aan
hoeveel tellen er in een maat zijn.

Maten

Voorbeeld van een maatsoort
De bovenste 4 uit bovenstaand voorbeeld staat voor 4 tellen in elke maat en de onderste 4 betekent dat hele-noot( hele noot)
4 tellen krijgt en halve-noot(een halve noot) de helft, dus 2 tellen.
Een kwart noot kwart-nootkrijgt dan 1 tel.

Popstars

BRUNO MARSbruno
Op jonge leeftijd was Bruno Mars al bezig met muziek. Op vierjarige leeftijd trad hij op met liedjes van Elvis Presley (Filmpje: Bruno Mars als Elvis Presley). Zodra Bruno Mars de middelbare school had afgerond, vertrok hij naar Los Angeles om daar een carrière in de muziek te beginnen. Dit was niet gemakkelijk. Voordat Bruno doorbrak als solo artiest, schreef hij liedjes voor o.a. Cee Lo Green, B.o.B, Flo Rida en Sean Kingston. Uiteindelijk werd Bruno bekend met ‘Nothing on you’ samen met B.o.B. Al gauw kreeg hij meer bekendheid met o.a. de hits ‘Just the way you are’, ‘Billionaire’, ‘Grenade’ en ‘The lazy song’. Inmiddels heeft hij al twee albums uitgebracht en is hij bezig met zijn tweede tour.

BROEDERLIEFDEBroederliefde
Broederliefde is een Nederlandse rapgroep afkomstig uit de Rotterdamse wijk Spangen. De groep bestaat uit vijf leden: Emms (Emerson Akachar), Jerr (Jerzy Rocha Livramento), Sjaf (Javiensley Dams), Edson(Edson Cesar) en Mella (Melvin Silberie). In 2016 bereikten ze met de plaat Hard work pays off 2 de eerste plaats in de Album Top 100.

JUSTIN BIEBERJustin
Justin Bieber was 15 jaar toen hij gescout werd. Zowel Usher als Justin Timberlake wilde Justin Bieber een contract aanbieden. Maar uiteindelijk waren de voorwaarden van Usher beter en koos Justin voor Usher. Na 2 jaar heeft Justin een film uit laten brengen die vanaf 31 maart 2011 in de bioscopen draaide. Duizenden mensen bezochten deze film. De film heet Never Say Never. Een paar dagen voordat de film in de bioscopen draaide, was hij in Nederland, met zijn toer Never Say Never. In december 2011 was hij weer in Ahoy, in Rotterdam. Bieber betekend eigenlijk ‘bever’ in het Duits. De Amerikanen hebben bedacht dat B.I.E.B.E.R staat voor Believe In Everything Because Everything Is Reachable. Het betekent: Geloof in alles, want alles is bereikbaar. En dat slaat op zijn leven.

Ariana Grandeariana
Net als vele artiesten uit deze lijst was Ariana Grande er ook heel vroeg bij. Van kinds af aan speelde ze al in het kindertheater waarna ze in 2008 haar acteerdebuut maakte in de musical 13 op Broadway. In 2009 solliciteerde ze met succes bij Nickelodeon voor de serie Victorious als Cat Valentine. Voor de rol moest Ariana haar haar rood verven, want de regisseur wou niet alleen maar brunettes in de cast hebben. Ariana Grande is natuurlijk het meest bekend van haar zangkunsten. Haar debuutsingle The Way werd groots ontvangen en is inmiddels al meer dan 300 miljoen keer bekeken op Youtube. In de tussentijd is ze uitgegroeid tot een volwaardig popster en heeft ze samenwerkingen met verschillende andere sterren zoals: Nicki Minaj, Jessie J, Iggy Azelea, Lil Wayne en Chris Brown. Haar social media cijfers liegen er dan ook niet om: Volgers op Youtube: 15,8 miljoen Volgers op Instagram: 99,1 miljoen

bron WikiKids.nl