Goede doelen

 

 

 

 

Maar Surfkids is meer. Naast een platform dat kinderen samen brengt, inspireert en entertaint is Surfkids ook erg betrokken bij de maatschappij. Surfkids is namelijk ontstaan uit het eerdere Kind en Ziekenhuis, een kleurboek dat in Nederlandse ziekenhuizen werd verspreid om zieke kinderen ontspanning te bieden. Omdat dit product niet meer voldeed aan de huidige wensen en behoeften van de kinderen in deze leeftijdscategorie is Surfkids ontstaan.
  
Naast dat de huidige vorm beter aansluit bij de wensen en behoeften van kinderen, is er nog een groot voordeel. Surfkids zet zich nog steeds in voor het bieden van ontspanning aan zieke kinderen, maar is ook gericht op alle andere kinderen in de leeftijd 7 tot 12 jaar. Het magazine Surfkids wordt ook in Nederlandse ziekenhuizen verspreid en werkt nog altijd samen met de goede doelen: Make-A-Wish Nederland, Stichting de Opkikker en Metakids.
  
Om het blad te realiseren en de goede doelen te ondersteunen wordt er gewerkt met sponsoren. De bedrijven die meehelpen aan de realisatie van het magazine doneren indirect aan de eerder genoemde goede doelen, want een deel van de opbrengst gaat naar deze doelen. Ook krijgen de goede doelen ruimte in het magazine. Op deze manier hebben zij de mogelijkheid te laten zien wie zij zijn en waar ze voorstaan. Het creëren van maatschappelijke betrokkenheid een belangrijk doel van Surfkids. In het magazine is er genoeg aandacht voor dit onderwerp, alleen stellen wij dit voor de kinderen niet centraal in het magazine. Op deze manier zetten wij ons nog altijd in voor de zieke kinderen in Nederland, maar bieden wij ook een stuk entertainment en plezier.

Make A Wish

Site voor kinderen van 6 tot 13 jaar. Veilig, fun en educatief.